Oroszország

Ünnepi juttatásban részesítette Putyin a második világháborús veteránokat

Egyszeri, 75 ezer rubeles juttatásban részesítette a második világháború veteránjait Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken kiadott rendeletében a náci Németország felett aratott győzelem 75. évfordulója alkalmából.

2020.02.07 22:30MTI

A rubel jelenleg mintegy 4,8 forintot ér.

Az Oroszország, Lettország, Litvánia és Észtország területén állandó lakhellyel rendelkező orosz állampolgárokra vonatkozó rendelet értelmében április és május folyamán 75 ezer rubelt kell folyósítani a Nagy Honvédő Háború (a második világháborúnak a Szovjetunió náci lerohanása utáni szakasza) rokkantjainak és veteránjainak, valamint a velük azonos kategóriába sorolt személyeknek. Ugyanilyen egyszeri juttatásban részesülnek a nácik és szövetségeseik által létrehozott koncentrációs táborokban, gettókban és más helyeken erőszakkal fogva tartott volt kiskorú foglyok, valamint a finn, a Nagy Honvédő Háború és a Japán elleni háborúban elesett és megrokkant katonák özvegyei.

50 ezer rubelben részesülnek mindazok, akik a második világháború idején legkevesebb hat hónapot ledolgoztak a hátországban. Ugyanekkora összeget kapnak a náci koncentrációs táborok, börtönök és gettók volt felnőtt korú foglyai is.

A kifizetések anyagi vonzatait a rendelet értelmében az orosz államnak kell állnia.

A rendelet nem utal arra, hogy mindez hány embert érint,

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.