Terror

Lövöldözés Németországban - hat halott

Állítólag a tettest elfogták.

2020.01.24 13:24ma.hu

Hatan meghaltak és ketten megsebesültek egy lövöldözésben pénteken Németországban, a nyomozás első megállapításai szerint a bűncselekmény hátterében családi ügyek állhatnak.

Az eset a Rot am See nevű településen történt Baden-Württemberg tartományban. A feltételezett elkövetőt elfogták. A 26 éves férfi maga riasztotta a rendőrséget - ismertette Reiner Möller, a területileg illetékes aaleni rendőrkapitányság vezetője sajtótájékoztatón.

A lövöldözés egy épületben és közvetlen környezetében történt. Három nő és három férfi vesztette életét, 36 és 69 év közöttiek. Két ember megsebesült, kórházba szállították őket, egyikül életveszélyes állapotban van.

A helyszínen volt két gyermek is - az egyik 12, a másik 14 éves -, nekik nem esett bántódásuk.

A feltételezett elkövető német állampolgár. Őrizetbe vették, még pénteken kihallgatják. Indítéka egyelőre ismeretlen. Azonban minden jel szerint "családi dráma" történt, erre utal, hogy az áldozatok a feltételezett elkövető rokonai - mondta Reiner Möller.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.