Állatkínzás

Éheztetett, beteg oroszlánok egy szudáni vadasparkban

Sokkoló képek a csont és bőr állatokról.

2020.01.23 15:30ma.hu

Kampány indult a Szudánban éheztetett, embertelen körülmények között tartott oroszlánok megmentéséért, miután szívszorító képek kerültek ki a közösségi oldalakra.

A Szudán fővárosában, Khartoumban található Al-Qureshi Parkban öt afrikai oroszlán várta minden nap kínszenvedéssel teli halálát rettenetes körülmények között, miután sem élelmet, sem gyógyszereket nem kaptak.

A szörnyű eset a fél világot sokkolta, egy Osman Salih nevű ember pedig kampányt indított az egykor szebb napokat is látott csúcsragadozók megmentéséért. Ám már elkésett, az egyik állat már elpusztult, egy másik a helyi klinikán számolja utolsó napjait.

Az állatkert dolgozói azt mondják, az afrikai országot érintő válság miatt nincs keret se gyógyszerekre, se megfelelő élelemre, ők maguk pedig saját keresetükből próbálták enyhíteni a helyzetet. Már felvették a kapcsolatot különböző csoportokkal, szervezetekkel, hogy segítsenek az oroszlánokon, és jó eséllyel hamarosan élhetőbb helyre kerülnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.