Állatvédelem

Puszta kezével fojtotta meg a lakott területre merészkedő prérifarkast, miután megpróbálta a kétéves gyermekét elmarni

Az apát hősként kezelik, pedig csak azt tette, amit tudott.

2020.01.21 13:23ma.hu

Figyelmeztetést adott ki a minap az USA-ban található New Hampshire állam Kensington-i rendőrsége, hogy prérifarkasok kószálnak a településen, mindenki legyen nagyon óvatos.

Nem csoda, hiszen nem sokkal előtte egy férfi puszta kézzel fojtott meg egy állatot, aki a városban kószálva elragadta kisfiát.

A helyeik hősként ünneplik az apát, hogy képes volt csupasz kezével megölni az állatot, hogy megmentse a gyermekét.

Történt ugyanis, hogy Ian O'Reilly hétfő reggel feleségével és három gyermekével sétált, amikor az állat kifutott az erdőből, és megragadta kétéves fiának a kabátját. A férfiban azonnal felébredt a védelmező erő, megrúgta az állatott, majd puszta kézzel megfojtotta - mondta Scott Cain rendőrfőnök.

Az apa azt mondta a helyi televíziónak, hogy ösztönösen reagált és az adrenalin, ami elárasztotta, tette lehetővé, hogy az állatot a földre szorítsa, majd 10 perc birkózás után végül megfojtsa.

"Elmenekülni nem tudtunk, azonnal cselekednem kellett. Szerencsére sikerült a karomat a nyaka köré tekernem" - mondta a férfi, akit így is megharapott az állat a karján és a mellkasán, amire veszettsége elleni oltást is kapott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.