Erőszak

Magyar férfit késeltek meg Németországban

A külügy a német lapokból értesült a január 4-ei esetről. A magyar férfit megoperálták, állapota stabil. Támadója bevándorló lehetett.

2020.01.17 08:09ma.hu

A német ügyészséghez fordult Magyarország, mert Németországban feltehetően egy bevándorló megkéselt egy magyar férfit a Stuttgarttól nyugatra fekvő Schömbergben - közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára pénteken reggel a Facebook-oldalán.

A támadó dulakodás közben szúrt meg egy magyar fiatalembert január 4-én, majd menekülés közben egy török embert is megsebesített - írta az államtitkár a német sajtóra hivatkozva. Menczer szerint kinti kollégáik egy cikkből értesültek a történtekről, majd felvették a kapcsolatot a rendőrséggel. A magyar férfit megoperálták, állapota stabil.

Menczer Tamás közölte, az ügyészséghez fordultak, tájékoztatást kértek a nyomozás állásáról.

Az államtitkár az M1 reggeli műsorában elmondta, ha a magyar áldozatnak segítségre van szüksége, a stuttgarti főkonzulátus és a külügyminisztérium is rendelkezésre áll.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.