Légi

Sáskarajba repült egy etióp gép, kényszerleszállás lett a vége

A rovarok szétkenődtek a szélvédőn és a hajtóműbe is bekerültek.

2020.01.15 16:11ma.hu

Sáskarajba repült az Ethiopian Airlines Dzsibutiból Dire Dawába tartó menetrend szerinti belföldi járata. A rovarok szétkenődtek a szélvédön, valamint bekerültek a gép hajtóművébe is.

A pilóták képtelenek voltak az ablaktörlővel megtisztítani a szélvédőt, így végül a kényszerleszállás mellett döntöttek, Addisz-Abebában tették le a gépet.

A jelenség Etiópiában korántsem olyan meglepő, mint hinnénk, ugyanis 25 éve nem látott sáskainvázió lepte el Nyugat-Afrikát.

Egy-egy sáskaraj akár több száz négyzetkilométernyi területet is lefedhet, és egy négyzetkilométeren akár 40 millió rovar is összegyűlhet. A rovarinvázió katasztrofális következményekkel jár a mezőgazdaságra nézve is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.