Katasztrófa

Videón a pillanat, amikor a rakéta eltalálja az ukrán utasszállítót Irán felett

A szerdai repülőszerencsétlenségben összesen 176-an haltak meg a gép 9 fős ukrán személyzetével együtt.

2020.01.10 07:26ma.hu

A The New York Times birtokába jutott egy videófelvétel, melyen jól látható, ahogyan egy rakéta eltalálja az ukrán utasszállító repülőt Irán felett. A találat nem messze az iráni repülőtértől, Parand felett érte a gépet, ahol szerdán lezuhant.

A felvételen először egy kis robbanás latható, ahogy a rakéta eltalálja a gépet. Az utasszállító nem robbant fel, hanem visszafordult a reptérre, ezután lángolva a földbe csapódott.

A szerdai repülőszerencsétlenségben összesen 176-an haltak meg a gép 9 fős ukrán személyzetével együtt. A MAU - teljes nevén Ukrajna Nemzetközi Légitársasága - Boeing 737-es típusú gépének fedélzetén utazók közül senki sem élte túl a balesetet. Két utas volt még ukrán állampolgárságú, a többiek további hat ország állampolgárai: irániak (82), kanadaiak (63), svédek (10), britek (3), afgánok (4) és németek (3).

Irán korábban tagadta, hogy ők lőtték volna le - akár direkt, akár véletlenül - az Ukraine International Airlines Kijevbe induló járatát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.