Társadalmi kísérlet

Egymilliárd jent oszt szét Twitter-követői között egy japán milliárdos

Egymilliárd jent (2,7 milliárd forintot) oszt szét Twitter-követői között egy 'társadalmi kísérlet' keretében Maezava Juszaku japán milliárdos, hogy megnézze, boldogabbá teszi-e a felhasználókat a pénz.

2020.01.09 10:44MTI

A fejenként 1 millió jennel (2,7 millió forinttal) gazdagodó 1000 embert azon követői közül választja ki véletlenszerűen a milliárdos, akik megosztották egy január 1-jei Twitter-bejegyzését.

"Ez egy komoly társadalmi kísérlet" - mondta Maezava egy YouTube-videójában, hozzátéve, hogy reményei szerint a kezdeményezés a tudósok és a közgazdászok érdeklődését is felkelti.

A 44 éves üzletember, aki tavaly novemberben 900 millió dollárért adta el a Zozo online divatkereskedését, elmondta, hogy rendszeres felmérésekkel fogják nyomon követni a kiosztott pénzek hatását.

Maezava, aki a SpaceX 2023-ra tervezett Hold-körüli utazásának első magánügyfele, szívesen költ drága műtárgyakra és sportautókra, de előszeretettel foglalkozik olyan elméletekkel, mint például egy pénz nélküli világ gondolata.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.