Illegális bevándorlás

Kutató: főként afgán migránsok érkeznek

Jelenleg Bosznia északi részén mintegy hatezer migráns van elhelyezve táborokban, ahol borzasztó körülmények uralkodnak.

2020.01.09 21:30MTI

Az Európába érkező migránsok többsége már nem szír, hanem afgán - mondta Vargha Márk, a Migrációkutató Intézet munkatársa csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

A szakértő szerint ez a tendencia, vagyis, hogy egyre több afgán érkezik Afganisztánból és Pakisztánból, meghatározhatja a következő időszakot.

Kitért arra is, hogy jelenleg Bosznia északi részén mintegy hatezer migráns van elhelyezve táborokban, ahol borzasztó körülmények uralkodnak.

A bosnyák állam túl gyenge ahhoz, hogy ezzel egyedül megbirkózzon, ezért az Európai Unió anyagilag támogatta a táborok megépítését - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.