Németország

642 autót karcolt össze egy 26 éves német férfi

Csaknem egymillió euró kárt okozott egy német férfi azzal, hogy legkevesebb 642 autót karcolt össze pár hónap alatt három német városban.

2020.01.08 19:34MTI

A 26 éves autókarcoló pere szerdán kezdődött a bajorországi Schweinfurtban. A gyanúsított itt, valamint Würzburg és Veitshöchheim városokban rongált meg egy csavarral személygépkocsikat 2018 februárja és áprilisa között.

A rongálás hosszú hetekre lefoglalta a rendőrséget, amely különleges egységet hozott létre a sorozatrongáló kézre kerítésére. A férfi végül úgy bukott le, hogy egyik hajnalban egy asszony felfigyelt a csikorgó hangra.

A vádirat szerint a gyanúsított 930 ezer euró (308 millió forint) kárt okozott 642 autó összekarcolásával.

Az ügyészség eredetileg 1700 autó megrongálásával és 2,3 millió euró (762 millió forint) kár okozásával vádolta a gyanúsítottat, de az esetek többségét egy bíróság elutasította azzal, hogy túlságosan kicsi az esély a rongálások körülményeinek teljes tisztázására.

A vádlott terhére rótt 642 rongálást egytől egyig bizonyítani kell, ezért a bíróság már eleve 24 tárgyalási napot tűzött ki.

A címlapfotó illusztráció.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.