Légikatasztrófa

Ukrán repülőgép-szerencsétlenség: ők voltak az áldozatok

Hét ország, összesen 176 állampolgára vesztette életét egy Teheránból Kijevbe tartó járaton.

2020.01.08 11:27ma.hu

2020. január 8-án szerdán, kora reggel lezuhant egy utasokkal teli ukrán repülőgép. Az áldozatok számáról több különböző információ látott napvilágot, a legutolsó adatok szerint 167 utas és 9 fő személyzet halt szörnyet a tragédiában, amely röviddel a teheráni Imam Khomeini reptérről történő felszállás után következett be.

A PS752 számú járaton - beleértve a legénységet is - 82 iráni, 63 kanadai, 11 ukrán, 10 svéd, 4 afgán, 3 német és 3 brit állampolgár volt.

A 2016-os repülőgépet hétfőn szervizelték, ennek ellenére az elsődleges adatok szerint motorhiba okozta a tragédiát. Azóta azonban már arról szólnak a hírek, hogy Irán lőtte le a gépet - véletlenül. Ezt számos tény alátámasztja >>>

A helyszínelők szerint senki sem élte túl a katasztrófát.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.