Ciprus

Elítélték a brit turistát, aki azt állította, hogy tizenketten megerőszakolták

Egy 19 éves brit lányt 4 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek Cipruson, miután a bíróság szerint hamisan állította, hogy csoportos erőszak áldozata lett.

2020.01.07 15:52MTI

A 19 éves brit tinédzsert azután ítélték el, hogy visszavonta feljelentését, amely szerint júliusban 12 izraeli fiatal csoportos erőszakot követett el rajta egy ciprusi hotelben.

A nő szerint a rendőrség kényszerítette, hogy vonja vissza korábbi vallomását, a ciprusi rendőrség viszont visszautasította ezt az állítást. A tinédzserre kiszabott négyhónapos börtönbüntetést 3 évre felfüggesztették, és 148 euró megfizetésére kötelezték.

A lány mellett számos nőjogi csoport kiállt, tárgyalása alatt tiltakozók egy csoportja plakátokkal jelent meg a bíróság előtt, köztük 50 izraeli nő.

Az ítélethozatal után a lány anyja köszönetet mondott mindazoknak, akik kiálltak a tinédzser mellett, ügyvédje pedig közölte, hogy a lány visszatér Nagy-Britanniába. Hozzátette, hogy véleménye szerint az ügy a bírósági ítélettel még nincs lezárva: fellebbezni fognak a ciprusi Legfelsőbb Bíróságon, és elképzelhető, hogy az emberi Jogok Európai Bíróságához fognak fordulni.

Az eset után őrizetbe vett, majd később elengedett izraeli férfiak ügyvédje üdvözölte a bíró döntését, a lány támogatói viszont úgy nyilatkoztak, hogy a döntést hihetetlennek tartják, és az eset után nem fognak csendben maradni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.