Diplomácia

Romániához csatolták Moldovát egy sportesemény szervezői

Himnuszbakit követtek el az ATP-kupa illetékesei Ausztráliában.

2020.01.03 14:51ma.hu

A most induló, ATP-kupa elnevezésű teniszverseny szervezői Ausztráliában a pénteki belga-moldovai meccs előtt, amelyen Steve Darcis Alexander Cozbinovval csapott össze, a moldovai helyett a román himnuszt játszották le.

A kínos bakiról maguk a szervezők számoltak be, akik magyarázkodásra kényszerültek.

„A Moldova és Belgium közötti meccs előtt rossz moldovai himnuszt játszottunk le. Sajnáljuk, és elnézést kérünk Moldova csapatától” – közölték az ATP illetékesei.

Cozbinov ugyanakkor nem vette különösebben szívére az ügyet, mint megjegyezte, a hiba talán a moldovai és a román zászló közötti hasonlóságnak tudható be - írta meg a Főtér.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.