Állati

Jegesmedveikrek születtek egy német állatkertben - videó

Jegesmedveikrek születtek a bremerhaveni állatkertben, a Valeska nevű nőstény a gondozók számára is váratlanul hozta világra utódait.

2019.12.13 13:40MTI

Szombaton meglehetősen nyugtalanul viselkedett a kifutójában, ennek okát csak másnap reggel fedezték fel a dolgozók - mondta el csütörtökön Heike Kück, az állatkert igazgatója.

A kamerával felügyelt hátsó barlangba visszahúzódott Valeska "mellső lábai között két egészséges kis bocs kúszott-mászott".

Az állatkert nem számított idén jegesmedveutódok érkezésére, Valeska viselkedése ugyanis az év során nem utalt erre.

A fiatal állatokat még nem láthatja az állatkert közönsége. 2020 tavaszáig a barlangnál, a látogatók elől elzárt helyen fognak élni anyjukkal, addig kamerával figyelik őket.

Kück kifejtette: a bocsok hangosak, sokat esznek és alszanak, ami az egészséges fejlődés jele.

"A fiatal jegesmedvék halálozási aránya életük első napjaiban különösen magas" - hangsúlyozta Kück.

Az igazgató kiemelte: a jegesmedvék állatkerti szaporodása világszerte különleges eseménynek számít, jelenleg mindössze tíz bocs él a világ állatkertjeiben.

Az ikrek szülei, Lloyd és Valeska már több utódot nemzettek, nászukból legutóbb 2015-ben született egy Lili nevű bocs, 2013-ban pedig Lale nevű nővére jött világra. Mindkét medve egy holland állatkertbe költözött. Két bocsuk 2018-ban ellési komplikációk miatt elpusztult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.