Katasztrófa

Szakértő: a vulkáni aktivitás miatt lehetetlen megkezdeni az áldozatok felkutatását a Fehér-szigeten

Kevés a remény arra, hogy élve megtalálják azt a nyolc embert, akik eltűntek az új-zélandi Fehér-szigeten hétfőn bekövetkezett vulkánkitörés után.

2019.12.10 11:04MTI

A vulkáni aktivitás miatt jelenleg lehetetlen megkezdeni az áldozatok felkutatását az új-zélandi Fehér-szigeten - mondta Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója kedden az M1 aktuális csatornán.

A műsorban elhangzott, kevés a remény arra, hogy élve megtalálják azt a nyolc embert, akik eltűntek az új-zélandi Fehér-szigeten hétfőn bekövetkezett vulkánkitörés után.

Pavelcze László elmondta, a szigeten földmozgások és a felszabaduló, egészségre káros gázok is veszélyeztetik az életet. A vulkán kitörése után a forró gőz és a szálló pernye is halálos lehet, hiszen maró hatásúak - tette hozzá.

Közlése szerint a pernye és a gázok még a légi járművek hajtóművét is tönkre teszik, így a mentés csak a vízről, hajókkal elképzelhető. "Most a szigetre menni, egyet jelent az öngyilkossággal" - értékelt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.