Tragédia

5 halott és 40 sérült - a brutális eperjesi gázrobbanás eddigi áldozatai

Érezték a gáz szagot.

2019.12.06 19:21ma.hu

Gázrobbanás történt a szlovákiai Eperjesen egy panelház egyik lakásában péntek délben a 9. és a 12. emelet között. A Bumm.sk arról értesült, hogy 5 halálos áldozata és 40 sérültje van a tragédiának. Az épületet kiürítették, de a felső részét magasemelő berendezés segítségével még este 7-kor is oltották a tűzoltók. A 12 emeletes panelház 4 legfelső emelete teljesen kiégett.

Az Új Szó azt írja, hogy a robbanás előtt néhány nappal erős gázszagot lehetett érezni a ház bejáratánál. Néhány napja munkások túrták fel a bejárat előtti részt, a gázvezeték cseréjét tervezték. A cikk szerint az ott lakók a munkásokat is figyelmeztették az erős gázszagra, ám ők állítólag azt a választ kapták, hogy minden rendben van.

A házból kilakoltatottakat a környék munkásszállóiban és panzióiban szállásolták el, az épületbe nagy valószínűséggel nem fognak tudni visszatérni. A lap szerint a tragikus eset hatalmas szolidaritási hullámot indított el Eperjesen. Egy taxiscég ingyen vitte a ház lakóit és a hozzátartozóikat. A városban több gyűjtés indult, ételt, takarókat, ruhákat vittek az emberek. A cikk szerint néhány órán belül annyi adomány gyűlt össze, hogy az illetékeseknek le kellett állítaniuk az adakozást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.