Oroszország

Éhező jegesmedvék lepték el egy orosz város környékét

Több mint 50 kóborló jegesmedvét számoltak meg a csukcs-földi Rürkajpij város térségében, ahol szokatlanul meleg idén a tél, és a közeli tengeri területeken nincs elegendő jégtakaró, ahol a ragadozók zsákmány után kutathatnának.

2019.12.06 07:23MTI

"Szinte valamennyi jegesmedve sovány" - mondta Tatjana Minyneko, a WWF helyi szervezetének illetékese. Ő vezeti a természetvédők azon csoportját, amely megpróbálja elejét venni a vadállatok és a helyi lakosság találkozásának.

A jegesmedvék jelenléte ugyan nem szokatlan a térségben, azonban igen ritka, hogy ilyen nagy számban közelítsék meg a lakott területeket egy időben. December elejéhez képest a térségben szokatlanul meleg az idő, és bár a tengervíz kezd befagyni, a jégtakaró nem elég vastag, hogy a medvéket megtartsa - írta közleményében a WWF.

Hónapokkal ezelőtt egy éhező jegesmedvét figyeltek meg a szibériai Norilszk térségében, több száz kilométerre délre természetes élőhelyétől. Az élelem után kutató éhes állatot befogták és Krasznojarszk állatkertjébe vitték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.