Gyulladások voltak Thura hasüregében

Elpusztult a lipcsei állatkert elefánttehene két halott borjúval a méhében

Keringési rendellenesség miatt elpusztult a héten egy elefánttehén a lipcsei állatkertben, a 45 éves Thura méhében két halott elefántborjú volt.

2019.11.30 08:29MTI

Thurának a hasüregében gyulladások voltak, kedden pusztult el. Thura évekkel ezelőtt lett vemhes, utódjának négy évvel ezelőtt kellett volna megszületnie, de a szülés valamilyen ismeretlen okból leállt. Az csak a patológiai vizsgálat során derült ki, hogy ikreket várt.

"Az ikerszülés az elefántoknál igen ritka, mi nem tudunk egyetlen olyan esetről sem, amikor az anya és a borjak túlélték a szülést" - mondta Jörg Junhold, az állatkert igazgatója.

Az elefántoknál egy leállt szülés után nem lehet műtéti úton eltávolítani a meg nem született magzatot, a balul sikerült szülés után azonban Thurát folyamatosan gyógykezelték, és ismét vemhes lett, ám azt az állatorvosok megszakították a túlságosan nagy kockázat miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.