Támadás

Medve marcangolta szét egy vadász lábát Szlovákiában

Az 54 éves férfit súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

2019.11.26 09:27MTI

Vadászra támadt egy medve a szlovákiai Sztrázsó-hegységben, az 54 éves férfit súlyos sérülésekkel vitték kórházba, a vadállat a lábát marcangolta össze.

Két vadász a kutyájukkal a Nyugati-Kárpátokban elterülő Sztrázsó-hegységben vasárnap egy vaddisznót keresett, amelyet korábban meglőttek. Úgy döntöttek, hogy kettéválnak. Ekkor támadt rá egyikükre a bozótosból hirtelen felbukkant medve.

"Összemarcangolta a vadász lábát. Társa meghallotta a férfi kiáltozását, és sikerült visszavonszolnia őt az útra, majd segítséget hívtak" – mondta Demény polgármestere. A vadásznak volt fegyvere, azonban képtelen volt megvédeni magát a medve váratlan támadásától.

A polgármester szerint a medve agresszív viselkedése a térség szokatlanul meleg időjárásával magyarázható: a hegyeket ilyenkor már általában hó borítja, és a medvék idegesek, mivel ilyen meleg időben nem képesek megkezdeni téli álmukat.

A polgármester azt is mondta, hogy a vadásztársaságuk szombatra közös vaddisznóvadászatot tervezetett, de biztonsági okokból lemondták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.