Ukrajna

Gyermekeivel szenvedett súlyos autóbalesetet az ukrán elnök gyermekjogi megbízottja

Mikola Kulebának és idősebb, nagykorú fiának sérülései olyan súlyosak, hogy jelenleg az intenzív osztályon ápolják őket.

2019.11.24 19:08MTI

Autóbalesetben súlyosan megsérült vasárnap Kijev környékén Mikola Kuleba, az ukrán elnök gyermekjogi megbízottja és vele utazó két fia - hozta nyilvánosságra a Facebookon Anton Herascsenko belügyminiszter-helyettes.

A közlés szerint Kulebának és idősebb, nagykorú fiának sérülései olyan súlyosak, hogy jelenleg az intenzív osztályon ápolják őket.

A baleset körülményeiről a belügyminiszter-helyettes azt írta, hogy az eset a Kijev megyei Csabani faluban történt kora délután. Kuleba Toyota típusú személyautója egy útkereszteződésben ütközött össze egy Volkswagen mikrobusszal, amelyet egy 21 éves fiatalember vezetett. Az ütközésben mindkét sofőr és a megbízott mindkét gyermeke megsérült, kisebbik, még kiskorú fia könnyebben.

A 47 éves Mikola Kuleba 2014. december 18. óta tölti be az ukrán államfő gyermekjogi megbízottjának tisztét. 2019. május 19-én Petro Porosenko akkori elnök menesztette posztjáról, Volodimir Zelenszkij államfő hivatalba lépése után viszont június 1-jén újra kinevezte őt a tisztségre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.