Baleset

Bírósági bizonyíték ölt meg egy ügyésznőt Dél-Afrikában

Egyelőre nem világos, milyen körülmények között sült el a fegyver.

2019.11.22 07:26ma.hu

A tárgyalóterembe hozott bizonyíték ölt meg egy ügyésznőt Dél-Afrikában. Egy rablással kapcsolatos ügyet tárgyaltak, és bemutatták a bűncselekményhez használt fegyvert is, amely érthetetlen okból még csőre volt töltve.

Egyelőre nem világos, milyen körülmények között sült el a fegyver – a gyanú szerint leesett –, közvetlen közelről találva el az 51 éves Addelaid Ferreira-Watt csípőjét. Az ügyésznőt azonnal kórházba szállították, de ott már nem tudták megmenteni.

A 12 ezres Ixopóban történt tragédia ügyében nyomozás indult. Nyilvánvaló, hogy a fegyverben már nem lehetett volna töltény, a hanyagság mind a rendőrség, mind a bíróság esetében felvethető. A tölténynek külön tasakban kellett volna lennie, mire a fegyver a tárgyalóterembe kerül – mondta el az Iol.co.za portálnak a rendőrség egyik képviselője.

Az is kérdés, átesett-e a fegyver a ballisztikai vizsgálaton. Ha igen, úgy a töltényt már mindenképp el kellett volna távolítani belőle, ha nem, kérdés, miért kerülhetett enélkül a tárgyalóterembe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.