Diplomácia

A szaúdi uralkodó Rijádban fogadta Gina Haspelt, a CIA igazgatóját

A szűkszavú jelentés szerint a szaúdi király és a CIA igazgatója 'közös érdeklődésre számot tartó kérdéseket' vitatott meg.

2019.11.08 01:30MTI

Szalmán bin Abdel-Azíz szaúdi uralkodó csütörtökön Rijádban fogadta Gina Haspelt, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatóját - jelentette az SPA szaúdi állami hírügynökségre hivatkozva az amerikai News and World Report című portál.

A szűkszavú jelentés szerint a szaúdi király és a CIA igazgatója "közös érdeklődésre számot tartó kérdéseket" vitatott meg. Részleteket azonban nem közöltek a találkozóról.

A megbeszélésen jelen volt a védelmi miniszteri posztot is betöltő szaúdi trónörökös, Mohamed bin Szalmán herceg és Adel al-Dzsubeir szaúdi külügyi államtitkár - de facto külügyminiszter -, valamint az Egyesült Államok Szaúd-Arábiában akkreditált nagykövete.

Gina Haspel tavaly decemberben nem vett részt azon az amerikai szenátusi meghallgatáson, amelyet a Dzsamál Hasogdzsi rendszerkritikus szaúdi újságíró meggyilkolásának ügyéről tartottak a washingtoni kongresszusban, de szenátorok egy szűk körű csoportját zárt ajtók mögött tájékoztatta a fejleményekről.

Szerdán az amerikai igazságügyi minisztérium vádat emelt a Twitter közösségi portál két alkalmazottja ellen, akik szaúdi megbízásra bizalmas személyi adatokat gyűjtöttek és adtak át Rijádnak olyan felhasználókról, akik a szaúdi rendszer bírálói, vagy rendszerkritikus bejegyzéseket adtak közre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.