Légiközlekedés

Hamis riasztás miatt szállta meg a rendőrség az amszterdami repülőteret

Gyanúsnak vélt helyzetet vizsgált a holland katonai rendőrség az amszterdami Schiphol nemzetközi repülőtéren egy utasszállító gépen.

2019.11.07 06:39ma.hu

Gyanúsnak vélt helyzetet vizsgált a holland katonai rendőrség az amszterdami Schiphol nemzetközi repülőtéren egy utasszállító gépen. Nem sokkal később kiderül, hogy hamis riasztás történt.

Az Air Europa spanyol légitársaság közlése szerint a pilóta véletlenül nyomott meg egy vészjelző gombot, ami miatt nagyszabású rendőrségi akció indult a repülőtéren. A légitársaság elnézést kért a történtekért.

"Az Amszterdamból Madridba induló esti járaton véletlenül kapcsolták be a vészjelzőt, ami miatt működésbe léptek a légi kikötő biztonsági előírásai" - áll a közleményben.

"Hamis riasztás volt, az utasok jól vannak és várják, hogy a gép elindulhasson" - fűzte hozzá a légitársaság.

A katonai rendőrség korábbi közlése szerint az érintett repülőgép utasait és személyzetét biztonságban le leszállították a fedélzetről. "Az utasok és a legénység biztonságban leszálltak a gépről. A vizsgálat folyamatban van" - közölték.

A NOS holland televízió szerint a repülőtér egy részét kiürítették, elsötétített ablakú járművek érkeztek a D5-ös kapuhoz. Az Algemeen Dagblad pedig arról számolt be, hogy a rendőrség erősen felfegyverzett különleges kommandója érkezett ki a helyszínre, s két mentőhelikoptert is riasztottak.

A TASZSZ orosz hírügynökség a holland televízióra hivatkozva korábban azt közölte, hogy "a pilóta egy gépeltérítés kísérlete esetén használatos vészjelző gombot nyomott meg".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.