Állatkínzás

Élő malacokat használnak Kínában töréstesztekhez

A tesztek alatt számos állat meghalt, illetve komoly, életveszélyes sérüléseket szenvedtek.

2019.11.04 16:30ma.hu

Kiakadtak az állatvédők azon, hogy kiderült: Kínában malacokat használnak az 50 kilométernél nagyobb ütközések töréstesztjéhez. A szimulációk előtt az állatoknak nem adnak sem ételt, sem vizet, ellenben nyugtatókat igen, a tesztek során pedig súlyos töréseket, belső szervi repedéseket, külső-belső zúzódásokat szenvednek, már aki túléli, de többségük bele is pusztul a kegyetlen bánásmódba. Ez esetben például 15-ből hét állat elpusztult.

A General Motors az 1990-es években abbahagyta az állatokon végzett törésteszteket az Egyesült Államokban. Az állatvédők szerint ez kegyetlen és indokolatlan állatkínzásnak minősül, ahogy az állatok a falnak csapódnak a járművekben.

"A sertések természetesen nem ülnek autóülésekbe. Anatómiájuk szintén nagyon különbözik az emberekétől, tehát ezekből a szörnyű állatkísérletekből nyert adatok nem alkalmazhatók az emberi autóbalesetek áldozataira. A gépjárműgyártók évekkel ezelőtt rájöttek, hogy az ilyen típusú kísérletek értéktelenek, és semmit sem mondnak nekünk az ütközések során bekövetkező emberi tapasztalatokról" - mondták egyöntetűen.

A kínai közlekedésfelügyelet azzal védekezik, hogy 7 éves gyerekeket szimuláltak velük, a PETA azonban felszólította a szervezetet, hogy azonnal vessen véget az ilyenfajta kísérleteknek. Noha a modern ütközésteszt-próbabábúk rendkívül fejlettek, azonban több százezer dollárba kerülnek - védekeztek a kínaiak.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.