Négy lövés végzett az "Öreggel"

"Kard által vész": agyonlőtték a szívbeteg kolumbiai drogbárót

Két ismeretlen este háromnegyed nyolckor lépett be Leónidas Vargas Vargas, fedőnevén az "Öreg" kórházi szobájába, majd hangtompítós pisztollyal négy lövést adtak le rá.

2009.01.09 08:06MTI

Az 1949-ben született Vargas a tizenkilenc legkeresettebb kolumbiai drogbáró egyike, rájuk mindegyikükre ötmillió dolláros díjat tűztek ki a hatóságok.

Az 1980-as években Pablo Escobarnak, a medellíni drogkartell későbbi vezetőjének volt üzlettársa, majd a következő évtizedben már saját kábítószer-maffiája, a Caquetá kartell vezére lett. 1995 szeptemberében 19 év börtönbüntetésre és másfélmillió dolláros büntetésre ítélte egy medellíni bíró, de már 2001-ben kiszabadult a börtönből. A kolumbiai állam a következő években elkobozta Vargas összes vagyonát.

Az "Öreget" 2006 júliusában tartóztatták le Madridban hamis venezuelai útlevél birtokában.

A férfi ellen kábítószer-csempészet ügyében nyomoztak a spanyol hatóságok, s ügyében most tűzték volna ki a peres eljárás kezdetét. A vizsgálóbíró óvadék ellenében szabadlábra helyezte, mert kiderült, hogy súlyos tüdőbetegségben szenved.

Vargas január 2-án feküdt be a kórházba, ahol a kardiológiai osztályon kezelték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.