Tragikus baleset

Kigyulladt egy vonat Pakisztánban, sokan meghaltak

Egy illegálisan beüzemelt főzőlap miatt keletkezett a tűz.

2019.10.31 08:19MTI

Több mint negyvenen meghaltak Kelet-Pakisztánban, mert egy illegálisan beüzemelt főzőlap miatt tűz ütött ki egy vasúti kocsiban - közölték pakisztáni rendőrségi források.

Sejh Rasíd Ahmed pakisztáni vasúti miniszter a helyi Geo televíziós csatornának azt mondta, a halottak száma már elérte a 46-ot, sokan közülük úgy vesztették életüket, hogy a tűz elől menekülve kiugrottak a mozgó vonatból. Helyi hatósági források szerint több mint 31 ember megsebesült.

Pandzsáb állam hatóságai szerint a főzőlapot az utasok vitték magukkal a vagonba azért, hogy reggelit készítsenek maguknak.

Pakisztánban és a szomszédos Indiában nem ritka, hogy a túlzsúfolt vasúti kocsikban az utasok a tiltás ellenére főzőlapokon ételt vagy teát készítenek maguknak, ami már számos balesethez vezetett. Sok vagon ablakára ráadásul a vasúti társaságok - majmok és más állatok támadása ellen - rácsokat szereltek, így az emberek nem tudnak rajtuk keresztül kimenekülni.

Pakisztánban a vasúthálózatok elavult állapota is sok balesetet okoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.