Tűzvész

Több mint kétmillióan maradhatnak áram nélkül a hétvégére Kaliforniában

A szolgáltató óvatosságból döntött az áramszünet mellett, mivel félő, hogy transzformátorállomásai, vezetékei szikrák révén további bozóttüzeket okozhatnak.

2019.10.26 11:14MTI

Több mint kétmillióan maradhatnak áram nélkül a hétvégére Kaliforniában - figyelmeztette a lakosságot a szolgáltató, a Pacific Gas and Electric pénteken.

A kimaradás szombat estétől egészen hétfő délig tarthat. A szolgáltató óvatosságból döntött az áramszünet mellett, mivel félő, hogy transzformátorállomásai, vezetékei szikrák révén további bozóttüzeket okozhatnak.

Ráadásul a meteorológusok a hétvégére évek óta nem tapasztalt erősségű szelet jósolnak, amely miatt a lángok megfékezhetetlenül gyorsan továbbterjedhetnek.

A hatóságok felhívták a lakosságot arra, hogy tartalékoljon élelmiszert, üzemanyagot, mert üzletek és benzinkutak szintén áram nélkül maradhatnak. A héten keletkezett tüzek péntekre valamelyest lelohadtak Kaliforniában, ám újbóli fellobbanásuk veszélye még messze nem múlt el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.