Illegális bevándorlás

Kínaiakat csempésző bűnözői csoportot lepleztek le Szlovéniában

Két embert őrizetbe vettek, négy emberrel szemben házi őrizetet rendeltek el.

2019.10.24 19:32MTI

Kínaiakat Szlovénián keresztül Olaszországba csempészett, és 1,3 millió euró (mintegy 426,5 millió forint) haszonra tett szert az a bűnözői csoport, amelynek tagjai közül kettőt - egy szlovén és egy kínai állampolgárt - őrizetbe vettek a hatóságok, néggyel szemben pedig házi őrizetet rendeltek el - közölte csütörtökön a maribori rendőrség.

A Szlovéniában állandó lakcímmel rendelkező kilenc kínai és négy szlovén embercsempész az elmúlt másfél évben legalább 143 kínai állampolgárnak segített abban, hogy Szerbiából Bosznia-Hercegovinán, majd Horvátországon keresztül illegálisan Szlovéniába jussanak, egyenként 9-14 000 euró (mintegy 3-4,6 millió forint) közötti összeg ellenében.

A kínaiak az ország északkeleti részén, a Ptuj városához közeli térségben léptek Szlovéniába, majd taxival szállították őket az olasz határra vagy egyenesen Olaszországba. A vádlottak vallomása szerint a kínaiakat Kínában toborozták, majd repülővel Moszkvába, onnét Belgrádba szállították, ahonnét már illegálisan lépték át a szerb-horvát vagy szerb-boszniai határt.

A délkelet-angliai Essex megyében szerdán 39 holttestet találtak egy bolgár kamionban, s a megyei rendőrség csütörtöki közlése szerint az áldozatok kínai állampolgárok voltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.