Illegális bevándorlás

Az EU 2 millió eurós humanitárius segélyt juttat Bosznia-Hercegovinának

A támogatás a legszükségesebb egészségügyi felszerelések és gyógyszerek mellett hálózsákok, télikabátok és élelmiszer beszerzését teszi lehetővé.

2019.10.25 02:30MTI

Az Európai Unió további kettőmillió euró (mintegy 660 millió forint) támogatást juttat Bosznia-Hercegovinának a menekültek és migránsok számára biztosított humanitárius segítségnyújtással összefüggő kiadásainak fedezésére - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.

A tájékoztatás szerint az országban jelenleg mintegy 6-8 ezer migráns és menekült él fedél vagy megfelelő felszereltség nélküli szálláshelyeken, ami a tél közeledtével további nehézségek elé álltja Bosznia-Hercegovinát. A befogadóhelyiségek hiánya miatt közel felük a létesítményeken kívül él. Mintegy 3300 férőhely van az unió által finanszírozott öt ideiglenes befogadóközpontban.

Hrisztosz Sztilianidisz humanitárius segítségnyújtásért és válságkezelésért felelős biztos közölte, hogy az uniós hozzájárulás a legszükségesebb egészségügyi felszerelések és gyógyszerek mellett hálózsákok, télikabátok és élelmiszer beszerzését teszi lehetővé. A helyi hatóságok segítségére lesz további férőhelyek kialakításában, hogy biztosíthassák a migránsok és menekültek biztonságát, megfelelő lakhatási körülményeit.

A csütörtökön megítélt 2 millió eurós finanszírozással együtt az Európai Unió immár 5,8 millió euróval (mintegy 1,9 milliárd forinttal) támogatta Bosznia-Hercegovinának a migránsok és menekültek humanitárius segítségnyújtással összefüggő kiadásait 2018 óta - tette hozzá a bizottsági közlemény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Koronavírus - Összegyűjtötte a járvánnyal kapcsolatos tévhiteket a WHO

A vírus elleni védekezés leghatékonyabb módja a gyakori kézmosás.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.