Fejlemény

Magyarország EU-s kizárásával fenyegetnek a német kormánypártok

A német CDU/CSU frakcióvezető-helyettese nagyon nem ért egyet a magyar állásponttal a török katonai támadás kapcsán.

2019.10.21 13:55ma.hu

Olyannyira elfogadhatatlan a magyar kormány álláspontja a török hadsereg szíriai offenzívája kapcsán a német pártszövetség számára, hogy már hazánk uniós kizárását is felvetette a CDU/CSU helyettes frakcióvezetője.

Konkrétan, Johann Wadephul a német közszolgálati televíziónak adott interjúban úgy fogalmazott: ha a magyar kormány támogatja a török inváziót Észak-Szíriában, az megkérdőjelezi Magyarország EU-tagságát.

A német kormánypárti politikus szerint Magyarországnak döntenie kell, hogy akar-e teljes jogú tagja lenni az Európai Uniónak, és nem csak az anyagi előnyöket kívánja elfogadni, vagy ahhoz is hozzájárul, hogy az EU erős legyen.

„Szeretnénk, ha Magyarország nyilvánvalóvá tenné, melyik csapatban játszik, vagy előbb-utóbb azzal kerül szembe, hogy valamikor elhagyja az Európai Uniót” – mondta Wadephul a ZDF magazinműsorának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.