Migráció

Migránsokkal teli hajónak nyújtott segítséget az olasz parti őrség

180 ember utazott a fadeszkákból tákolt hajón.

2019.10.15 22:28MTI

Migránsokkal teli hajónak nyújtott segítséget az olasz parti őrség a Máltához tartozó vizeken - jelentették az olasz hatóságok kedden.

Az olasz hírügynökségek első információi szerint 290 ember utazott a fadeszkákból tákolt hajón. A létszámot később 180-ra pontosították.

A vízi járműnek az olasz parti őrség és pénzügyőrség hajói siettek a segítségére a máltai kutatási és mentési tengeri övezetben, és átvették fedélzetükre a csoport tagjait. Meg nem erősített hírek szerint Málta egyik kikötőjébe szállítják őket.

Hétfő este a Földközi-tengernek ugyanezen térségében egy 75 embert szállító hajónak segítettek a máltai hatóságok.

Vasárnap és hétfőn a dél-olaszországi partokra több mint 200-an érkeztek különböző hajókkal, többségük Lampedusa szigetén kötött ki. Majdnem kivétel nélkül gazdasági bevándorlónak számító tunéziaiak, valamint közép-afrikaiak voltak. Egy Tunéziából Olaszországba tartó hajót - 110 emberrel - a tunéziai parti őrség fordított vissza.

A szlovén-olasz határszakaszon az utóbbi 24 óra alatt kilencvenen érkeztek, pakisztániak és afgánok, akik gyalogosan keltek át a két ország közötti erdős területen. Mindannyiukat feltartóztatták az olasz hatóságok, és helyi migránsközpontokba szállították őket.

A római belügyi tárca engedélyével az Ocean Viking civilhajó szerda reggel köt ki a dél-olasz Taranto kikötőjében 176 személlyel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.