Baleset

Illegális bevándorlók haltak meg Mexikó partjainál

Legalább két kameruni származású illegális bevándorló vesztette életét egy migránsokat szállító csónak balesetében Mexikó partjainak közelében.

2019.10.12 13:29MTI

Bár az ilyen jellegű hajótörések gyakorinak számítanak Mexikó déli részénél, egy helyi nem kormányzati szervezet szerint ez volt az első alkalom, hogy egy afrikai származású csoport járt szerencsétlenül a tengeren.

A Mexikó területére bejutni próbáló bevándorlók túlnyomó többsége valamelyik közép-amerikai országból indul útnak, de a hatóságok újabban azt tapasztalják, hogy egyre több afrikai is érkezik, elsősorban Kamerunból, a Kongói Demokratikus Köztársaságból és Eritreából.

Ők először repülővel utaznak el Dél-Amerikába, és onnan próbálnak aztán bejutni az Egyesült Államokba.

A mexikói hatóságok szombati közlése szerint a két kameruni holttestére pénteken bukkantak rá Chiapas tartomány egy településének partján. Nyolc másik embert sikerült megmenteni, egy embert eltűntként tartanak nyilván.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.