Török offenzíva

Majdnem amerikaiakat bombáztak le a törökök Szíriában

Amerikai csapatok közelében csapódtak be török tüzérségi lövedékek Szíria északi részén, Kobáni közelében.

2019.10.12 09:08MTI

Az eset olyan területen történt, amelyről a török erők tudták, hogy amerikai katonák is vannak ott – jelentette szombat hajnalban a Pentagon. Egyetlen amerikai katona sem sérült meg, a lövedékek pár száz méterre tőlük csapódtak be, és az amerikai katonák nem vonultak vissza Kobáni érintett térségéből.

Washington szerint Törökországnak óvakodnia kell az olyan lépésektől, melyek amerikai védekező akciót válthatnak ki. A törökök azt mondják, hogy nem az amerikai katonák voltak a tüzérségi tűz célpontjai.

Emmanuel Macron francia elnök péntek éjjel telefonon beszélt Donald Trump amerikai elnökkel, és azt mondta, hogy az észak-szíriai török offenzívának a lehető leghamarabb véget kell vetni. A legfontosabb szerinte annak megakadályozása, hogy az Iszlám Állam újra talpra álljon, ezért támogatni kell azokat, akik a nyugati koalíció oldalán harcoltak a terroristák ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.