USA

Örizetbe vették a 81 éves Jane Fondát Washingtonban

Őrizetbe vették pénteken az amerikai törvényhozásnak otthont adó Capitolium lépcsőjén Washingtonban Jane Fonda amerika színésznőt, aki békésen tiltakozott a klímaváltozás ellen.

2019.10.12 08:53MTI

A 81 éves Fonda tiltakozók egy kis csoportjával együtt, jól látható élénkvörös kabátban, békésen tüntetett a Capitolium épületénél, amikor rendőrök mennek oda hozzájuk, igazoltatják, majd elvezetik őket.

A Capitolium rendőrsége arról számolt be, hogy 16 embert vettek őrizetbe, mert illegálisan tiltakoztak.

"Minden pénteken 11 órakor ott leszünk, ha esik, ha fúj" - mondta Jane Fonda az egyik, a Capitoliumhoz közeli parkban nem sokkal őrizetbe vétele előtt. A csoport mintegy 10 percig tüntetett az épületnél, mielőtt elvezették őket. "Ezt a válságot emberek okozták" - jelentette ki a tüntetésen a színésznő. "A bolygó lángokban áll" - kiáltották kórusban tiltakozó társai az AFP francia hírügynökség jelentése szerint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.