Baleset

A Retyezát-hegységben rekedt hét cseh turista

A Retyezát-hegységben rekedt kedden hét cseh turista. Több mint tíz órába telt, amíg a hegyi mentőknek sikerült biztonságba helyezniük őket.

2019.10.09 14:37ma.hu
Fotó: replicahd.ro

A malomvízi erdőkerület egyik illetékese jelezte az 112-es segélyhívószámon, hogy a turisták elakadtak terepjáróikkal a Retyezát-hegység egyik nehezen megközelíthető térségében.

Hat hegyi mentőből álló csoport indult el a keresésükre, kedden 15.30-kor találtak rájuk, és a mentési akció csaknem tíz órán át tartott - mondta a Hunyad megyei csendőrség sajtószóvivője, Simona Fodoca.

A turisták nem szenvedtek sérülést, a hegyi csendőrök egy gurenyi panzióhoz irányították őket - tudósította a Maszol.ro.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.