Állati

Így lubickolt a Temzében egy bálna Londonnál - videó

Vélhetően eltévedt, de a beszámolók szerint kiválóan érzi magát a hosszúszárnyú bálna a szokatlan környezetben.

2019.10.09 06:52Ma.hu

A Londoni Kikötő Igazgatóságának szóvivője a Guardiannak azt mondta, gyakorlatilag biztosak abban, hogy hosszúszárnyú bálna úszott fel a folyón London keleti részéig, és ezt az információt erősítette meg a brit búvárok tengervédelmi szervezete is.

A hosszúszárnyú bálna 18 méteresre is megnőhet - a Temzében lencsevégre kapott példány kb. 5 méter hosszú -, súlyúk elérheti a 40 tonnát. Általában az arktiszi vizekben vadásznak, de szaporodási időszakban a trópusokra vándorolnak.

A szakemberek remélik, hogy a bálna, ugyanúgy, ahogy bekeveredett a folyóba, ki is talál majd onnan a nyílt vízre - tudósította az Inforádió.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.