Tragédia

Tizenöt gyermek vesztette el édesanyját a romániai kisbuszbalesetben

Frontálisan karambolozott egy kamion és egy kisbusz.

2019.10.08 10:50ma.hu

Tizenöt gyermek vesztette el édesanyját abban a súlyos balesetben, ami múlt szombaton történt Románia déli részén, Ialomita megyében. A román sajtó szerint ez volt idén az eddigi legsúlyosabb közúti baleset.

A DN2A jelzésű úton frontálisan karambolozott egy kamion és egy kisbusz. A balesetet a teherautó vezetője okozhatta, aki vélhetően rosszul lett vagy elaludt a kormánynál.

A tíz halálos áldozatból kilenc a Munteni-Buzău nevű településről származik, nyolc közülük nő. Mivel többgyermekes anyukák is voltak közöttük, így összesen 15 gyermek veszítette el az anyját - írja a Maszol.ro.

A G4Media.ro helyszíni riportja szerint a balesetben elhunyt nők 22 és 50 év közöttiek voltak. Mivel vidéken nagy a szegénység, ezért mindannyian a 90 kilométerre lévő Bukarestbe ingáztak, ahol a Mega Image üzleteiben dolgoztak. Szombat hajnalban, amikor a szerencsétlenség történt, szintén a munkahelyükre tartottak.

Florin Stan polgármester elmondta, a falubeli áldozatok közül nyolcat kedden temetnek el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.