Diplomácia

Újabb orosz diplomaták nem kapták meg az amerikai vízumot

Újabb orosz küldöttség diplomatái nem kapták meg időben a vízumot a moszkvai amerikai konzulátuson.

2019.10.03 19:23MTI

"Az amerikai vízumkiadás elhúzásának és egyenes megtagadásának gyakorlata kiterjedt és sajnos rendszeres jelleget öltött" - közölte Marija Zaharova újságírókkal csütörtökön Moszkvában.

A delegáció a héten az orosz-amerikai Fort Ross Dialógus elnevezésű "társadalmi diplomáciai" fórumon szándékozott részt venni. A tanácskozás helyszínéül szolgáló Fort Ross orosz erőd volt Észak-Kaliforniában 1812 és 1841 között.

Korábban a moszkvai amerikai konzuli képviselet 10 orosz diplomatának, valamint Dmitrij Rogozinnak, a Roszkoszmosz vezetőjének, Leonyid Szluckijnak az orosz parlament külügyi bizottsága elnökének és a felsőház megfelelő testülete elnökének Konsztantyin Koszacsovnak nem adta meg a beutazási engedélyt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.