Az ország lakosságának két százaléka AIDS-beteg

Boszorkánynak gondolták, elevenen megégették a lányt

Elevenen megégettek egy fiatal lányt Pápua Új-Guineában, ahol gyakran megölik a női boszorkányokat, a házasságtörő vagy AIDS-beteg nőket a fekete mágia rituáléi szerint.

2009.01.07 18:23MTI

Az eset szemtanúi elmondták, a 16-20 év közötti lányt egy fatörzsekből rakott oszlophoz kötözték, kezét hátrakötötték, szemét bekötötték, száját betömték, mielőtt lelocsolták volna benzinnel és meggyújtották a tüzet Mount Hagenben, az ország harmadik legnépesebb városában.

A térség rendőrfőnöke barbár cselekedetnek minősítette az esetet. A sajtó beszámolt olyan esetekről is, amikor AIDS-betegeket családtagjaik élve temettek el attól való félelmükben, hogy megkapják a betegséget.

Ezért a fertőzöttek eltitkolják állapotukat, amivel hozzájárulnak a betegség terjedéséhez.

Az óceániai szigetország hatmilliós lakosságának két százaléka AIDS-beteg, de becslések szerint ez a szám 2012-re elérheti az öt százalékot. Az ausztrál AusAID segélyszervezet becslése szerint, ha ez a tendencia folytatódik, a munkaerő 12,5 százalékkal, a GDP 1,3 százalékkal fog csökkenni, és az AIDS-betegek a kórházi ágyak 70 százalékát foglalják majd el 2025-ben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.