Izrael

Izraeli biztonságiak lelőttek egy kést rántó palesztin nőt Ciszjordánia határánál

Az ötven év körüli nő nem állt meg ismételt felszólításra sem.

2019.09.18 09:50MTI

Izraeli biztonságiak lelőttek szerda reggel egy merényletre készülő palesztin nőt Ciszjordánia határán, a Jeruzsálem melletti kalandiai átkelőhelynél - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet szerdán.

Az ötven év körüli nő nem állt meg ismételt felszólításra sem az a határátkelőnél, és a biztonsági személyzethez közeledve kést rántott. A ynet szerint a biztonsági őrök lábon lőtték, de a mentők kiérkezésének idejére súlyossá vált az állapota, és a jeruzsálemi Har Hacofim Hadassza kórházban már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Az elmúlt években a palesztinok számos esetben kíséreltek meg támadásokat elsősorban a szigorúan őrzött átkelőhelyeknél - emlékeztetett rá a The Times of Israel című angol nyelvű honlap. Januárban egy palesztin tizenéves lányt lőttek le, aki rá akart támadni egy izraeli biztonsági őrre szintén egy Jeruzsálemhez közeli ellenőrző pontnál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.