Erőszak

Műholdképek a világ legnagyobb olajfinomítóját ért dróntámadásról

A hétvégén dróntámadás érte a világ legnagyobb olajfinomítóját Szaúd-Arábiában. A pusztításról a Fox News közölt műholdképeket.

2019.09.16 18:32Ma.hu

Mint ahogyan arról a ma.hu az elsők között beszámolt, szombaton dróntámadás érte a szaúd-arábiai Aramco állami olajvállalat két olajterminálját, köztük a világ legnagyobb olajfinomítóját és egyik legnagyobb olajmezejét. A támadást jemeni húszi lázadók vállalták magukra azért, mert a szaúdiak vezette katonai koalíció beavatkozott a jemeni polgárháborúba a kormány oldalán.

A támadás miatt az ország olajtermelése a felére csökkent. Ennek köszönhetően hétfő reggelre jelentősen megugrott a kőolaj világpiaci ára. A Fox News által közölt felvételek alapján összesen 17 különböző találat érte az üzemet.

A szaúdiak nem árulják el, mekkora kár keletkezett a létesítményben, arról végképp nem nyilatkoztak, mennyi idő kell a helyreállításhoz, de a műholdfelvételek tanúsága alapján a hatalmas füst, ami a robbanás után szállt fel a finomítóból, nagy károk lehetnek.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.