Drónok harca

Támadás érte a világ legnagyobb olajfinomítóját és egyik olajtermelő mezejét

A szaúdi állami média tájékoztatása igen szűkszavú.

2019.09.14 16:30ma.hu

Jemeni húszi lázadók megtámadták Szaúd-Arábia olajlétesítményeit - közölte szombaton a húszik által irányított Al-Masirah hírügynökség. A jemeni fegyveres erők szóvivője szerint a lázadók nagyszabású műveletet hajtottak végre 10 drónnal az Aramco állami olajvállalat két fő olajterminálja ellen, Abkaikban és Huraiszban, amelyek a királyság keleti részén találhatóak - jelentette a CNN.

Abkaikban van a világ legnagyobb olajfinomítója, míg a huraiszi olajtermelő mező a világ olajának 1 százalékát termeli.

Az állami média állítása szerint az olajfeldolgozóban robbanások történtek, és két helyen is hatalmas tűz keletkezett, amit állítólag már megfékezett a létesítmények biztonsági személyzete. A híradások áldozatokat nem említenek.

A jemeni fegyveres erők szóvivője közölte, hogy embereik támadták meg 10 drónnal a szaúdi olajterminált és a közeljövőben további "nagyobb" és "fájdalmasabb" támadások is várhatók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.