USA

Kétségbeesve hívta a 911-et, hogy megfullad, a diszpécser meg kioktatta

Árokba csúszott és a kocsijába szorult egy nő Arkansasban.

2019.09.01 10:54ma.hu

Komoly áradások sújtották Arkansast a napokban, egész városok kerültek  víz alá. A Fort Smithben lakó Debra Stevens éppen újságot kézbesített, mikor autójával egy árokba csúszott és beszorult. A víz már kezdte elérni az autóját, ezért a nő kétségbeesve tárcsázta a 911-et.

A diszpécser igencsak rosszul mérte fel a helyzet súlyosságát, többször is kioktató stílusban beszélt a pánikoló nővel, nem igazán törekedett arra, hogy megnyugtassa.

Bár a rendőrök és mentősök 12 perccel a hívás után a helyszínen voltak, a speciális mentőkre még egy órát kellett várni.

Az esetet kivizsgálják. A helyi rendőrfőnök elismerte, hogy felháborító, ahogy a diszpécser a balesetet szenvedett nővel beszélt, de hozzátette, szakmai szempontból a fontosabb probléma az, hogy miért nem értékelte megfelelően a hívást. Elmondta azt is, hogy nem fogják kirúgni a diszpécsert, mert nem tett semmi törvényelleneset, valószínűleg még csak szabályt sem szegett.

A megrázó hangfelvételbe itt belehallgathat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.