Olasz kormányválság

Szakértő: érthetetlen Giuseppe Conte pálfordulása

Beszéde a megbízás átvétele után inkább frázisokat, mintsem valódi tartalmat hordozott.

2019.08.31 13:39MTI

Érthetetlen a régi-új olasz miniszterelnök, Giuseppe Conte pálfordulása, aki februárban még a nép erejének fontosságáról beszélt az Európai Parlamentben, de jelenleg bármit megtenne, hogy elkerülje az előrehozott választásokat - vélekedett Szomráky Béla Olaszország-szakértő pénteken az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: Giuseppe Conte kapta a kormányalakítási megbízást, aki az őt jelölő Öt Csillag Mozgalommal (M5S) és az ellenzéki balközép Demokrata Párttal (PD) karöltve mindent megtesz, hogy ne legyenek előrehozott választások Olaszországban.

Elmondta: Giuseppe Conte beszéde a megbízás átvétele után inkább frázisokat, mintsem valódi tartalmat hordozott. Többek között arról beszélt, hogy "modernizált, szolidárisabb és befogadóbb országot" szeretne, ezzel egyértelműsítve, hogy magáévá tette a gondolatot, miszerint meg kellene nyitni a kikötőket a tengeren érkező bevándorlók előtt. Furcsa, hogy külön kiemeli a modernizációt, mivel 14 hónapos miniszterelnöksége alatt semmit nem tett az ország fejlődéséért - jegyezte meg Szomráky Béla.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.