Egyenlőség

A szószéken etette egy meleg pár gyermekét az új-zélandi házelnök - videó

Ritka látvány fogadta a képviselőket az új-zélandi parlament alsóházának ülésén.

2019.08.23 13:30ma.hu

Az új-zélandi parlament alsóházának tanácskozását vezető Trevor Mallard igen meglepő dolgot tett, ugyanis nem egymaga érkezett a szószékre. A talár alatt öltönyt viselő férfi ugyanis felvitte az egyik képviselő babáját, akit ott kezdett el cumisüvegből etetni. Ezzel semmi demonstráló szándéka nem volt, nem a női egyenjogúságért küzdött és nem is követelt több szociális juttatást a családoknak.

Csak jó szerencsét kívánt az örömszülőknek – írta az Euronews.

A házelnök székébe általában csak a levezető elnök ülhet, de ma egy VIP-vendég foglalt helyet velem. Gratulálunk, Tamati Coffey és Tim a családotok legújabb tagjához.

Trevor Mallard
új-zélandi házelnök


Hogy kinek szólt mégis az üzenet? Tamati Coffey munkáspárti képviselő egy férfival, Tim Smith-szel él együtt és vele fogja felnevelni jelenleg másfél hónapos kisfiát, akit egy béranya hozott a világra.

Új-Zélandon egyébként senkinek sem kell a karrierje, vagy a gyerekvállalás közül választania. Jacinda Ardern miniszterelnök azzal vált híressé, hogy ő volt a második olyan politikus, aki kormányfői posztja során adott életet gyermekének, Neve Te Arohának. Ardern az ülések alatt rendszeresen eljárt szoptatni, sőt babáját a 2018-as ENSZ-közgyűlésre is magával vitte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.