Gyász

Parkot neveznek el Aradon Török Zsolt hegymászóról

Török Zsoltot az aradi Ioan Slavici Színházban ravatalozták fel, temetését kedden 14 órától tartják az aradi Felsőtemetőben.

2019.08.19 21:02MTI

Parkot neveznek el Aradon a Fogarasi havasokban múlt héten meghalt Török Zsolt hegymászóról - közölte hétfőn honlapján a város polgármesteri hivatala.

Az önkormányzat azt is bejelentette, hogy gördeszkapályát, mászófalakat, kikapcsolódásra alkalmas részeket és szabadtéri könyvtárat alakítanak ki a jelenlegi gyermekparkban, amely Török Zsolt nevét veszi fel.

"Török Zsolt Arad és Románia nagykövete volt a világban, korosztálya kiemelkedő egyénisége, aki példakép lehet a következő generációk számára is. Ezért határoztuk el, hogy életben tartjuk emlékét a következő években is" - idézte Calin Bibart megbízott polgármestert a közlemény.

Török Zsoltot az aradi Ioan Slavici Színházban ravatalozták fel, temetését kedden 14 órától tartják az aradi Felsőtemetőben.

Az egyik legsikeresebb romániai hegymászóként ismert Török Zsolt a múlt hét közepén indult el a Fogarasi-havasokba. Miután több napig nem adott életjelt magáról, családja értesítette a hatóságokat. Holttestét szombaton találták meg a 2535 méter magas Negoj- (Negoiu) csúcs alatt egy szakadékban. A hegyi mentők vezetője valószínűnek tartotta, hogy Török Zsolt a Negoj meredek oldalán a mélybe zuhant.

Török Zsolt az egyik legeredményesebb romániai hegymászó volt. Ő vezette 2013-ban azt a romániai expedíciót, amely felvitte a román zászlót a Himalájában a Nanga Parbat 8125 méter magas csúcsára. Máig ez a romániai alpinizmus egyik legnagyobb teljesítménye.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.