Szlovákia

Aknára hajtott egy traktor Kisújfalu mellett, majdnem felrobbant - videó

Begyulladt a lőpor, égni kezdett a tarló.

2019.08.16 17:37ma.hu

Egy traktoros ráhajtott egy még működő aknára az érsekújvári járásbeli Kisújfalu határában. Mint utóbb kiderült, egy orosz gyártmányú, második világháborús, 120 milliméter kaliberű tüzérségi lövedékről volt szó - írja az Ujszo.com.

A traktor jelentősen megrongálta a gyújtómechanizmust, de szerencsére az akna nem robban fel. A lőpor viszont lángra kapott, ami miatt égni kezdett a tarló.

A rendőrségi közlemény szerint "a traktorista második életet kapott”.

A rendőrségi tűzszerész elmondta: az akna képes lett volna játszva felrobbantani az egész traktort.

"Mivel az akna instabil volt, az a veszély fenyegetett, hogy szállítás közben felrobban, ezért még a helyszínen felrobbantották” – tájékoztatott a Nyitrai Kerületi Rendőrkapitányság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.