Diplomácia

Putyin az Éjszakai Farkasokkal motorozott a Krímben

A "Sebész" társaságában, fekete pólóban és bőrdzsekiben, egy Ural motor nyergében érkezett.

2019.08.12 05:16MTI

Felköszöntötte a Kreml irányvonalához hű Éjszakai Farkasok motoros klubot Vlagyimir Putyin orosz elnök szombaton Szevasztopolban, a csoportnak az Ukrajnától elcsatolt Krím félszigeten tartott első bemutatója alkalmából.

Putyin a kerek évfordulóról megemlékező eseményre a motorosok vezetője, Alekszandr Zaldosztanov, a "Sebész" társaságában, fekete pólóban és bőrdzsekiben, egy Ural motor nyergében érkezett.

"Figyelemre méltó az önök hagyománya, amely összefügg annak a legjobbnak a támogatásával, ami csak az orosz ember szívében lehet, és a nagyszerű, hősi történelmünkkel" - mondta köszöntőjében az orosz elnök.

Méltatta, hogy "ilyen klassz srácok mutatnak példát a fiataloknak országunkban, és megmutatják nekik, hogyan kell viszonyulni Oroszországhoz" - tette hozzá.

A magát hazafias és hagyományőrző csoportként pozicionáló motorosok 2014-ben szerepet játszottak a Krím orosz elfoglalásában. A klub a náci Németország felett aratott győzelem évfordulója alkalmából minden évben igyekszik felkeresni az elesett szovjet katonák temetőit, ami feszültségforrás Moszkva és több, az Éjszakai Farkasok útvonala által érintett ország kormánya között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.