Erőszak

Bozótvágó késsel támadtak egy rendőrre Londonban, súlyosan megsebesült

A hatóságok kizárták a terrorizmust a csütörtökre virradóra történt esettel kapcsolatban.

2019.08.09 03:37MTI

Bozótvágó késsel támadt egy dühöngő férfi egy rendőrre Londonban. A hatóságok csütörtöki tájékoztatása szerint a rendőr súlyosan megsebesült, de nincs életveszélyben.

A rendőr és a társa a brit főváros keleti részén akart ellenőrizni egy kisteherautót, amelynek vezetője azonban feldühödött és rájuk támadt. A rendőrnek sikerült sokkolóval ártalmatlanná tennie az ötvenes éveiben járó férfit, eközben azonban legalább hét késszúrást szenvedett el.

A hatóságok kizárták a terrorizmust a csütörtökre virradóra történt esettel kapcsolatban.

Priti Patel belügyminiszter mély megdöbbenésének adott hangot a támadás után, csakúgy mint London polgármestere, Sadiq Khan, aki méltatta a rendőrt a bátorságáért, amellyel mindenáron megpróbálta ártalmatlanítani a támadóját.

A brit fővárosban az elmúlt években megnőtt a késes támadások száma. Az elmúlt évben több mint ezer, 10 és 19 év közötti gyerek és fiatal került kórházba késsel okozott sebesülésekkel az Anti-Knife UK nevű civil szervezet közelmúltbéli adatai szerint. Londonban idén már többtucatnyian vesztették életüket késelésben, az áldozatok pontos számáról azonban eltérő adatok vannak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.