Erőszak

Megtámadták Hockenheim főpolgármesterét, súlyosan megsérült

Saját házának udvarán.

2019.07.17 06:31MTI

Megtámadta egy ismeretlen saját házának udvarán a németországi Hockenheim szociáldemokrata főpolgármesterét, akit súlyos sérülésekkel vittek kórházba - közölte kedden a rajna-vidék-pfalzi rendőrség.

Az ismeretlen támadó hétfő este becsöngetett a 67 éves politikus böhl-iggelheimi otthonába, majd puszta kézzel támadta meg, ököllel ütötte arcon Dieter Gummert, és gyalog elmenekült a helyszínről. Gummer elveszítette az eszméletét, a földre zuhant, és beütötte a fejét, és az állkapcsa is eltört.

"Minden irányban nyomozunk" - közölte a rendőrség szóvivője, kiemelve, hogy egyelőre teljesen ismeretlen, hogy a támadó miért esett neki a politikusnak.

A hockenheimi városvezetés megdöbbenésének és megrökönyödésének adott hangot a támadás miatt, és bizalmát fejezte ki, hogy a hatóságok kiderítik, hogy pontosan mi és miért történt.

Gummer 2004 óta vezeti Hockenheimet, és augusztusban nyugdíjba vonul. Utódát vasárnap választják meg.

A német városi önkormányzatok tanácsa szerint az elmúlt egy évben 1200 esetben ért politikailag motivált támadás helyi politikusokat. Az ilyen esetek az óta kerültek ismét a figyelem középpontjába Németországban, hogy egy feltételezhetően szélsőjobboldali csoportokhoz köthető férfi saját háza előtt agyonlőtte Walter Lübckét, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) kasseli politikusát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.